Despre ESD si ambalaje antistatice
Autorizatie Unitate Protejata Autorizata
mai 18, 2017
Show all

Despre ESD si ambalaje antistatice

NIKAN SERVICII SRL va ofera o gama completa de ambalaje antistatice din polietilena, bule de aer si PEE. Ambalajele antistatice protejeaza componentele electronice impotriva descarcarilor electrostatice si va asigura transportul si depozitarea lor in siguranta.
Ce este ESD?  Este o descarcare electrica cauzata de transferul de electricitate statică de la un obiect la altul. Exista standarde internationale ce reglementeaza nivelurile adecvate de protectie necesara pentru piese si componente electronice. Aceste reglementari impart materialele utilizate in principal in baza rezistivitatii lor la suprafata, care sunt:

* Materiale Shielding: de la 0 la 10^3 Ω – sunt definite ca materiale de protectie scut care functioneaza dupa principiul custii lui Faraday. Ambalajele scut sunt compuse din trei straturi din care cel din mijloc este metalic.

* Materiale Conductive: de la 0 la 10^5 Ω – De obicei de culoare neagra, au o conductivitate electrica ridicata, in consecinta o disipare rapida a sarcinilor electrice spre pamant. Datorita acestei proprietati nu este recomandat a le pune in contact direct cu dispozitivele care urmeaza a fi protejate, in special in cazul in care contin componente de alimentare (ex. bateri).

* Materiale Disipative: de la 10^5 la 10^12 Ω – Au o capacitate de disipare a incarcaturii electrostatice in limite acceptabile (<2sec.). In aceasta categorie intra cea mai mare parte de materiale folosite: imbracaminte, bancuri de lucru, pardosele, ambalaje, etc.

* Materiale Izolatoare: peste 10^12 Ω – Acestea nu asigura disiparea sarcinilor electrostatice, ca urmare sunt interzise in zonele protejate EPA (Electrostatic Protected Area). Acestea pot fi utilizate ca ambalaj exterior (nu in contact cu dispozitivele), cu conditia sa fie pastrate in afara zonelor protejate.

Caracteristicile ambalajelor antistatice  din polietilena:

– Utilizare: in zonele protejate EPA pentru ambalarea componentelor non-sensibile ESD;

– Cost: mic;

– Culoare: roz;

– Material: polietilena LD/HD sau polietilena expandata;

– Rezistenta la suprafata:  10^10 – 10^12 Ω.

– Durata: de obicei 1 an

 

EnglishItalyRomania